Poniedziałek, Kwiecień 18, 2016, 09:55
Tym razem zajęcia techniczne przybrały ciekawą formę popularnych programów kulinarnych.. Uczniowie klasy 6a, prawie jak uczestnicy Master Szef Junior, mieli przygotować smaczną i zdrową sałatkę. Zachowując podstawowe zasady higieny i bezpieczeństwa oraz zasady zdrowego żywienia młodzi kucharze samodzielnie, z wielkim zapałem i zaangażowaniem przystąpili do realizacji zadania.

Warzywa, owoce kroili w kolorowe kosteczki, talarki, paseczki. Inni ucierali produkty na tarce, później przygotowali dresingi i sosy. W rezultacie wszystkie sałatki były przepyszne, kolorowe, a co najważniejsze - bardzo zdrowe. Uczniowie świetnie się spisali, połączyli ciekawy smak i oryginalny wygląd sałatek! Palce lizać! Prawdziwa bomba witaminowa! Na koniec zajęć uczniowie przystąpili do degustacji, każdy mógł pochwalić się swoim przepisem. Celem zajęć było propagowanie codziennego spożywania zdrowych i wartościowych posiłków, a w szczególności śniadań. Miło było popatrzeć na zdolności kulinarne wszystkich uczniów i profesjonalne podejście do zadania.

Tekst: mgr Anna Pałka

 

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem